Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


Του Μάνου Χατζηγιάννη

Την εντελώς αντίθετη άποψη με την κα Ρεπούση είχε περί του μαθήματος των Θρησκευτικών ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος.

Και αυτός θεωρούσε πως ο τρόπος που διδάσκεται το μάθημα δεν είναι σωστός, αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους από αυτούς που προβάλλει σήμερα η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Ο Μακαριστός Χριστόδουλος ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριζε πως έχει αλλοιωθεί η ουσία της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία και έβαλε κατά των “ευρωπαϊστών”...
Συγκεκριμένα στις 2 Σεπτεμβρίου 1999 στο πλαίσιο του 8ου Πανελλήνιου Θεολογικού Συνεδρίου είχε δηλώσει με το ασύγκριτο παρορμητικό του ύφος:
«Σας ερωτώ, είναι μάθημα Θρησκευτικών αυτό που κάνουν τα παιδιά μας στα σχολεία; Είναι μάθημα όπως το ονειρεύονται αυτοί οι δήθεν ευρωπαϊστές, οι ευρωλιγούρηδες».

Σε ολόκληρη τη θητεία του ο Μακαριστός επιχείρησε την ενίσχυση του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία για να φτάσουμε σήμερα στο άλλο άκρο με κάποια κυρία Ρεπούση να ζητάει να καταργηθεί....

Από την περίοδο 1995-96, όταν ήταν Μητροπολίτης Δημητριάδος είχε επιχειρηματολογήσει υπέρ της άποψης ότι σ' όλες τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό, και ότι κατά συνέπεια είναι άτοπη, ανεδαφική και εντέλει "αντιευρωπαϊκή", οποιαδήποτε σκέψη για προαιρετική διδασκαλία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...